Popis akce
Jubilejní 10. ročník konference Potraviny 2023 se ponese v duchu motta letošního roku: Zachování konkurenceschopnosti potravinářského průmyslu.
V programu se letos soustředíme zejména na technologické možnosti pro zmírnění dopadů energetické krize, vysoké inflace a drahých úvěrů.
Právě potravinářský a nápojový průmysl se ukázal být vlivem všech dopadů poslední krize nejzranitelnější. Jednou z cest, jak dosáhnout zachování konkurenceschopnosti je vhodná a včasná modernizace provozů. Klíčovou roli pak hrají nástroje automatizace, robotizace a zejména digitalizace.
Konference vzniká za spolupráce s Petrem Pohorským, vydavatelem časopisu Automatizace v potravinářství, který sám organizuje konferenci Automatizace a modernizace pivovarů, kdy na obsah letošního ročníku akce dále naváže.
Součástí letošního ročníku není jen konference, ale také exkurze do pivovaru Bernard a následný večerní networking s bonusovou diskuzí a rautem přímo v prostorách pivovaru.
Konference naopak bude tradičně zaměřená na představení nejmodernějších technologií a možnosti podpory a údržby již instalovaných aplikací a další podpůrné zařízení pro efektivní výrobu s důrazem na specifické požadavky v oblasti čistoty a hygieny výroby léčiv nebo potravin.
V rámci programu vystoupí zástupci dodavatelských společností s přednáškami týkajícími se technologií a možností implementací do výrobních provozů. Program doplní zástupci výrobních podniků s případovými studiemi a představitelé oborových organizací. Chybět nebude výstavní prostor, kde bude místo pro kontakt s účastníky a individuální jednání.
Cílovou skupinou jsou posluchači zastupující výrobní firmy z oblasti výroby léčiv, pomocných látek, doplňků stravy, sportovní výživy, vakcín a segmentů potravinářského průmyslu.
Jak vypadal jeden z předchozích ročníků konference: https://www.youtube.com/watch?v=01L7LxsOvpA
Letošní ročník proběhne tradičně jako fyzická konference, bez on-line přenosu a záznam bude dostupný pouze účastníkům hlavní akce. Pojďme se potkat.
